Védjegykutatás

A névadó.hu segítségével könnyen és gyorsan megtudhatja, van-e az ön által választott elnevezéssel azonos magyar védjegy, illetve domain név.

Releváns védjegytalálat esetén nézzen utána a felhozott védjegynek, mert különböző területeken, azaz eltérő áruosztályoknál több azonos védjegy is megférhet egymás mellett (nem használt védjegyek pedig akár töröltethetők is).

Bővebb információ: www.szabadalmi.hu

A részletes védjegykutatás segítségével feltérképezhető a tervezett névhez hasonló, korábban bejegyzett védjegyek köre, így csökkenthető (de legalább is felmérhető) a névadással és az új védjegy bejelentésével kapcsolatos kockázat egy része. Megjegyzendő azonban, hogy a védjegykutatás sem zárja ki annak lehetőségét, hogy mások ütköző (lajstromozott vagy lajstromozatlan) jogai akadályt képezzenek a védjegy bejegyzése előtt. Ennek egyik oka, hogy a védjegykutatás sem garantál 100%-os pontosságot, a másik oka a piacok összetettsége, a nagyszámú piaci szereplő és márkanév.

Ha a védjegyekről többet akar megtudni, látogasson el a www.vedjegyportal.hu oldalra. A portálon minden fontos információt megtalál.

Az Interneten elérhető adatbázisok önállóan végzendő védjegykutatáshoz:

Segítségül lehet még az EU egyik szerve által összeállított adatbázis, mely a magyar EU védjegyek és a nemzetközi (WIPO) védjegyek mellett:

Európai szintű névadó található a vedjegy.eu kutatási felületén.


Mi a védjegy?

A védjegy árujelző, amely termékek, szolgáltatások egymástól való megkülönböztetését segíti. Kapcsolatot teremt az áru és gyártója között. Tulajdonosának piaci helyzetét védi a konkurens gyártók ellen. Használata egyben értékét is növeli.

Tovább »

Védjegyfigyelés

Védjegyünk engedély nélküli használatáról, azaz bitorlásáról minél előbb jobb tudomást szereznünk. Nem csak a kárt tudjuk így mérsékelni, hanem az esetleges bírósági intézkedés is hatékonyabb. Alapszintű kutatás akár otthon, önállóan is végezhető.

Tovább »


A névadó.hu segítségével pár másodperc megtudhatja, hogy az Ön cége, terméke, szolgáltatása számára válaszott elnevezés be van-e regisztrálva védjegyként, működő cégként, illetve szabad-e a kapcsolódó domain név.