Védjegyfigyelés

Ha értékeinket páncélszekrénybe helyezzük, azzal megvédjük. Időnként azonban érdemes ránézni magára a páncélszekrényre is, nem fúrja-e éppen valaki. Hasonló a helyzet a védjegyekkel is. Minél többet használjuk védjegyünket, annál nagyobb értéket képvisel. Ezt az értéket azonban nem elég jogi oltalommal megvédenünk, időnként vagy folyamatosan ellenőriznünk kell, hogy más nem használ-e hasonló nevet, logót engedélyünk nélkül.

Arra is ügyelnünk kell, hogy más ne jelentsen be hasonló területen a miénkéhez hasonló védjegyet. A Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala (SZTNH) ugyanis - a nemzetközi gyakorlathoz igazodva - magánérdeknek tekinti, és már nem vizsgálja a korábbi védjegyekkel való ütközést. Ilyen esetben nekünk kell kezdeményezni a védjegyoltalom elutasítását vagy a már megadott védjegy törlését.

Védjegyünk engedély nélküli használatáról, azaz bitorlásáról minél előbb jobb tudomást szereznünk. Nem csak a kárt tudjuk így mérsékelni, hanem az esetleges bírósági intézkedés is hatékonyabb (pl. ideiglenes intézkedést is kérhetünk). Amennyiben a másik fél védjegyoltalmat szerzett volna a mienkéhez hasonló névre, akkor előbb azt a védjegyet kell töröltetni, és csak utána tudunk fellépni ellene.

A Pintz és Társai Szabadalmi és Védjegy Iroda vállalja a magyar védjegybejelentések, a Magyarországon érvényes nemzetközi és európai védjegyek figyelését. A szolgáltatást a Pintz és Társai Szabadalmi és Védjegy Irodánál lehet megrendelni.

Mi a védjegy?

A védjegy árujelző, amely termékek, szolgáltatások egymástól való megkülönböztetését segíti. Kapcsolatot teremt az áru és gyártója között. Tulajdonosának piaci helyzetét védi a konkurens gyártók ellen. Használata egyben értékét is növeli.

Tovább »

Védjegykutatás

A részletes védjegykutatás segítségével feltérképezhető a tervezett névhez hasonló, korábban bejegyzett védjegyek köre, így csökkenthető (de legalább is felmérhető) a névadással és az új védjegy bejelentésével kapcsolatos kockázat egy része.

Tovább »


A névadó.hu segítségével pár másodperc megtudhatja, hogy az Ön cége, terméke, szolgáltatása számára válaszott elnevezés be van-e regisztrálva védjegyként, működő cégként, illetve szabad-e a kapcsolódó domain név.