Linkgyűjtemény

VEDJEGY.COM - Mindent a védjegyekről, egy helyen
Védjegy ügyekkel kapcsolatban érdemes a Pintz és Társai e védjegyekkel kapcsolatos honlapján kezdeni. Itt hasznos információk találhatók a védjegyekről, a védjegyszerzés lehetőségeiről és folyamatáról, valamint a meglévő védjegyek védelméről.

VÉDJEGYPORTÁL.HU
Védjegyoltalom a gyakorlatban - tanácsadás, tippek; illetve a védjegyekkel kapcsolatos leggyakoribb kérdések megválaszolva.

VEDJEGY.EU - Európai védjegy honlap magyarul
Azoknak, akik kifejezetten az EU Közösségi védjegy megszerzése iránt érdeklődnek.

Magyar kutatás
Ez a Magyar Szabadalmi Hivatal havi frissítésű internetes adatbázisa. Előzetesen regisztráció szükséges. A szöveg/védjegy sorba írhatjuk a keresett nevet. Csonkolás *, ? jelekkel lehetséges. Az osztályozás/Nizzai osztályozás sorban a keresés áruterületre (34 termékosztály, 11 szolgáltatási osztály) korlátozható. A magyar védjegyeken, és az adatbázisba már felvett védjegybejelentéseken túl tartalmazza a nemzetközi úton Magyarországra bejelentett védjegykiterjesztéseket is. Ez utóbbiak konkrét magyarországi érvényességére azonban nem ad mindig egyértelmű információt az adatbázis.

EU kutatás
A "CTM" európai védjegyek Magyarországon is érvényesek. Ennek angol nyelvű, egyszerűített kereső felületét érhetjük el. A védjegyek a "Trade mark name" sorba írandók. Az alapértelmezés "Is" azonos szavakat keres a védjegyekben. Csonkolás az előtte legördülő menüben lehetséges, például a leggyakoribb hátsó csonkolás: "Begins with". A "Search"-re kapott találatoknál figyeljünk a találat név osztályaira ("Nice classification") is, hogy valóban hasonló területen van-e a védjegy. E kutatást magyar bejelentéseknél is feltétlen célszerű elvégezni.

További, védjegyekkel kapcsolatos hasznos linkek:

Mi a védjegy?

A védjegy árujelző, amely termékek, szolgáltatások egymástól való megkülönböztetését segíti. Kapcsolatot teremt az áru és gyártója között. Tulajdonosának piaci helyzetét védi a konkurens gyártók ellen. Használata egyben értékét is növeli.

Tovább »

Védjegykutatás

A részletes védjegykutatás segítségével feltérképezhető a tervezett névhez hasonló, korábban bejegyzett védjegyek köre, így csökkenthető (de legalább is felmérhető) a névadással és az új védjegy bejelentésével kapcsolatos kockázat egy része.

Tovább »

Védjegyfigyelés

Védjegyünk engedély nélküli használatáról, azaz bitorlásáról minél előbb jobb tudomást szereznünk. Nem csak a kárt tudjuk így mérsékelni, hanem az esetleges bírósági intézkedés is hatékonyabb. Alapszintű kutatás akár otthon, önállóan is végezhető.

Tovább »


A névadó.hu segítségével pár másodperc megtudhatja, hogy az Ön cége, terméke, szolgáltatása számára válaszott elnevezés be van-e regisztrálva védjegyként, működő cégként, illetve szabad-e a kapcsolódó domain név.